A Hercegnő nagykövetei a Kereked OD 2012 Kupán

A Principessa a június 9-10-ei hétvégén pihent, de legénysége más hajók fedélzetén tovább öregbítette a csapat hírnevét. Öregbítette, hiszen a Principessa Yacht Club lobogója alatt első helyet szerző X-35-ös és Melges24-es hajó mellett a 8m OD osztályban is az élen végzett az az 5 fős csapat, amelyikben 4-en is a Hercegnő követei. Jelen voltak és tisztesen helytálltak még a J24 osztályban is a PYC tagjai.

Az első helyek egyikét megszerző Principessa-sok versenyélményeit érdemes felidéznünk, hiszen fordulatokban gazdag futamokon keresztül jutottak a dobogó legfelső fokára.

Az első nap az X35-ösöknek 2 futamot rendeztek, ezekben két 2. helyet szerzett Szaxon Róbert kormányzásával a PYC-lobogós csapat. A nagy „keresztbeverések” miatt ez a két ezüst már elég volt az összetett elsőség megszerzésére az első napon.
Másnap talán még gyengébb szélben tartottak két futamot, amelyek közül az elsőt megnyerte a Doxy (Rauschenberger Miklós ezúttal taktikusként segítette a csapatot), de legfőbb riválisuk másodikként futott be, ami azt jelentette; az utolsó futamra marad a végső döntés. Ahogy mondani szokták, a rajt túl jól sikerült, ezért a szabályoknak megfelelően korai rajt miatt visszatértek a Hercegnő követei a rajtvonal mögé és elkezdték a felzárkózást egészen a 4. helyig. Az utolsó hátszeles szakasz végéig úgy tűnt, a Doxy megnyeri a versenyt, ugyanis a riválisnak nyernie kellett volna, ám végig a 2-3. helyen vitorláztak. Azonban a jószerencse keblébe fogadta őket; a befutó szakaszra átvették a vezetést, elúszni látszott a Principessa-s legények elsősége. Azonban célba éréskor hidegzuhanyként érhette a vetélytársat a hír: ők is korai rajt hibát vétettek, s, mivel azt nem javították, a Doxy futambeli 3. helyével (kiejtő futam) megnyerte a versenyt.

Kereked ODT X-35

A 8m OD osztályban jeleskedő Viper American Crew legénysége Oroszlán Péter kormányzásával technikai problémák miatt csak a 3. versenyen, azaz ezen a hétvégén tudott becsatlakozni az ODT sorozatba. Ráadásul ez a verseny volt az első vízre szállása az új taggal bővült csapatnak. Az első futamon 3. helyre ért be a Principessa egyik kulcsjátékosa kormányozta hajó, az igazi áttörést a vasárnapi futam hozta, ahol elsőként haladtak át a fiúk a célvonalon az egész versenyre jellemző nagyon éles küzdelemben, ahol még az utolsó métereken is nyíltsisakos küzdelmet folytattak az egységek a legjobb helyezésekért.

Kereked ODT 8MOD

FOTO: Viper American Crew Sailing Team
INFO: PYC