A királyi trófea a Hercegnőnek – Fehérszalag a PYC ‘tollából’

Fehérszalag 20122012 a Sárkány éve, így a szezon elejétől számíthatott rá mindenki, hogy küzdelmes, de akár sikerekkel is kecsegtető új vállalkozásokat hoz ez az év. A népmesei dramaturgiának megfelelően először a megpróbáltatások következtek a csapat számára, a hétvégén viszont a Fehérszalag-rend tagjaivá avatták a legénység tagjait.

Rajt-cél győzelmet aratott a 2012-es Fehérszalagon a Szentkirályi-Principessa libera – ennyivel össze is foglalhatnánk a történéseket, ez a csapatnak elég is lenne. Azonban a rajongók, a szakmai közönség, vagy éppen a riválisok miatt ennyivel nem lehet beérni, több lényeges körülményt is érdemes megemlíteni.

Fehérszalag 2012Először is gratulálni kell a Raffica legényeinek, akik külföldön vitézkedtek és értek el szép sikert – így viszont nem lehettek részesei az itthoni remek vetélkedésnek.

Másodszor pedig kimondható, hogy ugyan nem áldozott le az egytestűek napja, de az új szelek hírnökeiként a második helyre (a nagyon jó véghajrának köszönhetően alig lemaradva a Hercegnőtől) az RSM-DTM Hungary One D’or katamarán, harmadikként a Litkey Farkas kormányozta új építésű katamarán, a Budapest Bank, negyedikként a győztes egységgel szoros „szindikátusi” kapcsolatban lévő BudaCash-Vodafone Gemini Ventillo 28-as katamarán ért célba.

Rauschenberger Miklós és legénysége kiállta a próbát, amit az eredmény mellett Igali Csilla egyik, a díjkiosztón elhangzott mondata is igazol: „ Na, Rauschkám, végre összejött!”.

Pusztán a keretes szerkezet miatt jegyezzük itt meg: „Hát, Csillánk, ez össze.”

Fehérszalag 2012

Szöveg: Principessa Yacht Club

Fotó: Szántó Áron