Aranysekli Adria Kupa – 2. nap: Első futam, az első győzelem

Rogoznica „Marina Frapa” kikötőjében ébredt a Principessa tengeri csapata, remek észak keleti szellőre és némi tavaszi napsütésre.

Aranysekli Adria Kupa 2013

Az első napi jól sikerült vacsi lecsó – melyet Mikulás és Laci főzött a legénységnek – maradékait megették a balatoni legények reggelire, majd korai kihajózás következett.

Aranysekli Adria Kupa 2013

Aranysekli Adria Kupa 2013

A rajt – hát valljuk be, kicsit sutára sikeredett. Kallódó rendező hajó, csúszó rajtidő, nem egyértelmű pályajel és hiányos versenykiírás borzolta a kedélyeket.

Aranysekli Adria Kupa 2013Ám némi halasztást követően csak nekivágott a laza 40 mérföldes távnak a mezőny. A Principessa Sailing Team MARTA nevű hajója az első jelet követően találta meg a ritmust, és osztályában egy kis hezitálást követően az élre állt. A szigetek közötti lavírozás sem rontott a helyzeten, és a naplemente a Principessa Sailing Team első futamgyőzelmét hozta. Ahogy az már lenni szokott, a regatta után főzés és közös vacsi következett – a változatosság kedvéért Rozsda féle sajtos makaróni jutott az asztalra -. no és a maradék lecsó!

 

A versennyel kapcsolatos egyéb információk a hivatalos oldalon megtalálhatók.

Aranysekli Adria Kupa 2013FOTO: PYC
INFO: PYC