Aranysekli Adria Kupa – 3.nap: Második futam

Romantikusan környezetben és tavaszi napsütésben ébredtek a Principessa legények az Aranysekli Adria Kupa második versenynapján.

Aranysekli Adria Kupa 2013A vidám hangulatú kormányos értekezlet kissé késve indult – a rendezői nyomtató parton rakoncátlansága miatt, – de ez nem befolyásolta a megbeszélés hangulatát. A regatta szervezői szerény meglepetéssel is készültek a kormányosoknak, nevezetesen a három különböző hajóosztály három különböző távot kapott.
Némi halasztás és a megismételt rajtok követően a Marta fedélzetén – Mikulás kormányzásával – a jó rajtot követően már az első jelnél élre álltak a Principessa srácok, igaz, kezdetekben csak az osztályukban. Ám a kompenzációs Aranysekli Adria Kupa 2013pályaszakaszoknak köszönhetően a későbbieken már az összetett vezetést is megragadták a füredi vitorlázók, melyet a befutóig át sem adtak már másnak. A napi közel húsz tengeri mérföldes távot gyenge szélben kezdte a mezőny, de a befutóra már friss, közel húsz csomós szélben zajlottak a küzdelmek. Figyelem elterelő kísérő eseményekben a mai nap folyamán sem volt hiány. Aranysekli Adria Kupa 2013A rajt előtt az este köttetett barátságok és a tavaszban pompázó part látványa vonzotta a tekintetet. Majd a szigetek között közlekedő komp közelsége okozott némi feszültséget, melyet a helyi élővilág teremtményeinek megjelenése sikerrel oldott fel. A kecses kormoránok és a játékos delfinek vidám pillanatokat szereztek a mezőny több egységének is.

Aranysekli Adria Kupa 2013A mezőny a mai estét Korcula szigetén tölti, innen folytatódnak kedden a küzdelmek.
Adatok a versenyről:
Az első versenynap útvonala: Rogoznica – HR Mulo – Arkandel – Murvica – Drevnik – Polebrnak – Balkun – HR Baba – Palmizana
A második versenynap útvonala: Palmizana – Gojca – Hridi Lukavci – Scredo – Korcula

Aranysekli Adria Kupa 2013A regattán részvevő hajóosztályok: Dufour 445, Dufour 375, Bavaria 32,
A verseny hivatalos oldala: www.aranysekli.eu

Aranysekli Adria Kupa 2013INFO: PYC
FOTO: PYC