Aranysekli Adria Kupa – 7.nap: Adria kupa – elhódítva

Az Aranysekli Adria kupa utolsó versenynapjára a rendezők egy technikai navigációs pályaversennyel kedveskedtek a résztvevőknek. A Principessa Sailing Team csapata ismét első helyen haladt át a célvonalon, ezzel megnyerve az idei Aranysekli Adria kupát.

Aranysekli Adria Kupa 2013A reggel viharosan indult. Háromnegyed kilenckor kormányos értekezlet, majd tíz órás rajt szerepelt a programban. Ennek megfelelően a füredi legények is „rapid rántottás” reggelit követően hajóztak is ki a rajtvonalra. Az időjárás hozta a formáját – szikrázó napsütés, közel húsz fok, és majd harminc csomós meleg szél. Nem is kívánhatott volna ideálisabbat egyik kormányos sem az utolsó versenynapra. A rajt az erős szélben kissé mozgalmasra sikerült, de végül sérülés és károkozás nélkül haladt át a mezőny a rajtvonalon. Ezt követően a három hajóosztály – méretének Aranysekli Adria Kupa 2013megfelelően – ismét három külön pályát vitorlázott, melyet a változatosság kedvéért előre megadott koordináták alapján maguknak a navigátoroknak kellet felfedezniük. A Principessa Sailing Team már a kezdetekben élre ált saját osztályban, és aktivitásukra jellemző, hogy a befutónál nem csak, hogy megtartották ezt az eredményt, de összetettben is felfértek a képzeletbeli dobogóra a napi teljesítményükkel.
Érdemes áttekintenünk a legénységet, és az általuk betöltött szerepekek is, hiszen a héten – mind a fedélzeten, mind a kabinban – megdolgozott a sikerért a csapat.
• Rauschenberger Miklós – kormányos, taktikus
Aranysekli Adria Kupa 2013• Milbich András – kapitány, nagyvitorla beállítás, hangulat felelős
Aranysekli Adria Kupa 2013• Nagy R. Attila – navigáció, taktika, nagyvitorla beállítás, élelmezés felelős
Aranysekli Adria Kupa 2013• Sárközy András – génua és bőszeles vitorlák kezelése, celeb
Aranysekli Adria Kupa 2013• Major Zoltán – árboc környéki feladatok, az éjszakai futam hőse, kóbor áram
Aranysekli Adria Kupa 2013• Wéber László – vitorla állítások, étkezés biztosítás, meteo taktika, beszerzés, müzliman
Aranysekli Adria Kupa 2013• Bogdán Gergő – balansz, vitorla állítások, adójogi támogatás
Aranysekli Adria Kupa 2013INFO: Principessa Sailing Team
FOTO: PYC