Aranysekli Adria Kupa – 6.nap: Átkelés a nagy vízen

Az Aranysekli Adria Kupa mai napján komoly táv volt a mezőny elé kitűzve – VIS szigetéről kellett Rogoznicába visszavitorlázni a gyengélkedő leálló déli szélben. A Principessa Sailing Team csapatát szerették az elemek, hiszen nem csak a kategóriájukban, hanem összetettben is nyertek.

Aranysekli Adria Kupa 2013A nap nem is kezdődhetett volna szebben – Vis szigetén, pálmafák árnyékában, szikrázó napsütésre ébredtek a füredi legények. A reggeli szerényebb volt a szokásnál, hiszen az előző esti maradékok bőven szolgáltattak még alapot a reggeli étkezéshez. Olaszos „nyimnyam” volt a menü, maradék pasta és pizza révén. Ezt követően a változatosság kedvért Major Zolit ismét felhúzták az árboc tetejére orvosolni az előző éjszakai sérüléseket, hiszen a bőszeles vitorlára a továbbiakban is szükség lehetett. Zoli számára a kikötőben álló hajó szervizelése már rutinból ment – és persze hányásmentesen. A kiírás szerinti időpontban a mezőny elindult a táv teljesítésére. Egy szerény kör Vis városka előtt az öbölben, majd Aranysekli Adria Kupa 2013irány a nagy víz, átkelés Rogoznicára. Kezdetekben Cucu (Novák Csabi) lányokkal a fedélzetén vezette fel a mezőnyt, ám a maratoni hátszeles szakaszon a Principessa csapata nem talált legyőzőre. A hosszúra sikerült etap során adódott beszélgetésre is lehetőség a fedélzeten, mely során fény derült a hajón utazó celeb személyére is. Milbich Andris meghatódva vette tudomásul, hogy Mauglee engedte, hogy közös kép is készüljön róluk – az egy kabinban töltött napok emlékére. A befutó ismét naplemente környékére esett, feldobva ezzel az amúgy is remek hangulatot. Némi navigációs ügyeskedésnek köszönhetően, a Marta legénysége első helyen haladt át a célvonalon, megszerezve ezzel negyedik futamgyőzelmüket.

Aranysekli Adria Kupa 2013

Ezzel be is biztosították az összetett vezető helyüket, függetlenül a holnapi eredménytől, hiszen öt teljesített futam után már egy, a legrosszabb eredmény kiejthető.

Aranysekli Adria Kupa 2013

INFO: Principessa Sailing Team
FOTO:
PYC