Az első nyári hétvége legforróbb 156 pillanata – Újra a Principessaé a Fehérszalag!

A rajtnál a mezőny élére állt és egészen a befutóig megőrizte vezető helyét a Principessa. Mintha csak ilyen egyszerű lenne ez a feladat… Sosem egyszerű, de különösen komoly a kihívás, ha a Lisa is rajthoz áll. Farkasék jéghideg leheletét a verseny alatt mindvégig a tarkóján érezhette a győztes csapat.  

Feherszalag 2013-1Feherszalag 2013-22012-ben hódította el a Balaton Fehérszalagját a Rauschenberger Miklós kormányossal a csapat, s ennek a trófeának a megszerzése nagyon fontos állomása volt a Kékszalag abszolút 3. helyéig, illetve a Balaton leggyorsabb egytestű hajója cím elnyeréséig vezető útnak. Idén ugyan már címvédőként indult a csapat, de ez volt a szezon első versenye a Principessa számára, így most debütált néhány új csapattag mellett a Hercegnő új karbon-ruhája is. A trapéz sem működik ebben a szezonban, az ülő üzemmódú versenyzést is ezen a hétvégén tesztelték a legények.

Feherszalag 2013-3A kellemes szélben elrajtolt mezőny eleje hamar ellépett, és Almádinál már a Classik Round fél órával korábban indult élmenőit is maguk mögött hagyták. A kenesei bójánál a Principessa fordult elsőnek, majd az addigra a páros-csata másik szereplőjévé megérkező Lisa mindössze 1 perc 8 másodperccel lemaradva vette a pályajelet.

Feherszalag 2013-5

A Siófokig tartó ádáz kreuzcsatában két nagy taktikai fegyver vívott egymással: az Feherszalag 2013-4élesség és sebesség fokozása – mindkét egység igyekezett ezen a két fronton váltakozva felfejlődni. A Principessa legénysége többször is vitorlát cserélt, de Farkas a siófoki bójánál 8 másodpercet faragott hátrányából. Irány Tihany, amikor is vitorlacsere közben néhány másodpercig megfagyott a levegő a fedélzeten. A Lisa is közelebb került, de az igazi baj az volt, hogy a CodeZero felhúzó kötele beszorult, s közben már a génua is feszült az orrban. Villant a kés a kézben, a kötél engedett, és az amúgy végig nagyszerűen teljesítő bowmanek viharos sebességgel végre beszedték a vitorlát.

Feherszalag 2013-6A havaria talán kellett is a tikkasztó melegben, mert ezzel az adrenalin-lökettel úgy megindult a hajó, hogy Tihanynál már majd’ három percre nőtt az előny a Lisahoz képest. Itt már a harmadik helyen haladó hajót nem tudtuk azonosítani a messzeségben.

A befutóig – a folyamatosan gyengülő, szinte teljesen leálló szélben – már hibátlanul vitorlázott a csapat.

Feherszalag 2013-11Feherszalag 2013-8Feherszalag 2013-7A célvonal mögötti területről figyelték a legények, ahogy Farky 156 másodperccel utánuk megérkezik, a férfias küzdelmet pedig mindkét csapat elismerő tapssal köszönte meg a másiknak.

 

 

(Ezzel a teljesítménnyel a Fehérszalag mellett a YS kategória első helyét is megszerezte a csapat.)

Feherszalag 2013-9 Feherszalag 2013-9

 

 

 

 

 

 

INFO: PYC
FOTO: Boér Máté, Rozsda