Az Obzidián-Principessa ismét a legjobbak között

A 45. Kékszalag tókerülő versenyen a Principessa harmadik helyen futott be, így az abszolút kategóriában bronzérmesként állhatott fel a dobogóra a versenyre új csapattagokkal kibővült legénység.

Az egyik leghosszabb versenyét küzdötte végig a Principessa csapata az idei Kékszalagon. A mintegy 16 órán át tartó menet a technikát és az embert is próbára tette. A tökéletes rajtot követően a két vitorlaszakadás, a déltől elálló szél, a forróság és a fantasztikusan jól hajózó riválisok egyaránt próbára tették a csapatot. Az összeszokottságnak és a sikeres edzésmunkának köszönhetően kiválóan helytállt a legénység, amit ezen a versenyen erősített Fináczy Péter stratéga, valamint Ian Ainslie és Adam Martin taktikusi szerepben. Különleges pozícióból segítette a csapategység fenntartását és a túllépést a nehéz helyzeteken Kaáli Géza professzor, aki polgári foglalkozásának motivációs gyakorlatát tökéletesen megvalósította a hajón is.

Az eredmény nem a tervek szerint alakult, de a harmadik helyet kiérdemelte a csapat. Ez a verseny úgy vonul be a Principessa történetébe, mint az az esemény, amely azt bizonyította, hogy nagyon erős csapatkohézió jött létre az elmúlt évek alatt, a legnehezebb körülmények között is képes a legénység igazi csapatként küzdeni. Ezt nem csak a fedélzeten lehet megtapasztalni, szurkolóink és támogatóink is látják bennünk ezt a potenciált. Ezért a Kékszalag másnapján már el is kezdődött az építkezés a továbblépéshez, az új korszakra való felkészüléshez. Biztosak vagyunk benne, hogy a legjobb alapokkal rendelkezünk ehhez és az új szelek új sikereket hoznak a Principessa Sailing Team számára, s meglepetéseket is tartogat a jövő.

Köszönettel tartozunk szurkolóinknak és segítőinknek, akik, míg a csapat a vízen dolgozott, bátorítottak, folyamatosan követték és szerkesztették Facebook-közvetítésünket. Családjainknak és szponzoraink támogatása nélkül nem lehetnénk egy újabb remek eredmény büszke birtokosai, így hálával tartozunk nekik is.

 

 

FOTO: Boér Máté, Rozsda
INFO:
PYC

 

 

<iframe src=”//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fprincipessa.hu%2Fhirek%2Faz-obzidian-principessa-ismet-a-legjobbak-kozott%2F&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;font&amp;colorscheme=dark&amp;action=like&amp;height=80″ scrolling=”no” frameborder=”0″ style=”border:none; overflow:hidden; width:450px; height:80px;” allowTransparency=”true”></iframe>