Bennünk van az X-faktor! – Újabb bajnoki címet szerzett a Principessa Yacht Club

A siker, akárcsak másutt, a Principessa esetében is több tényező együttes jelenlétének köszönhető. A hajó maga az alap, de a Szentkirályi Ásványvíz jótékony hatása sem elhanyagolható mértékű, s a különleges képességű vitorlázókról sem feledkezhetünk meg. Ők azok, akik most ismét bizonyították (ezúttal az X-35-ös flottabajnokságon), hogy más fedélzeten is hordozzák magukban az X-faktort.

Augusztus végén szállt harcba a kevés híján osztálynyi (8 egység) X-35-ös a 2012-es bajnoki trófeáért.

A Doxy fedélzetén a 7 fős csapat 3 tagja Principessa legény volt, a taktikus Rauschenberger Miklós volt ezúttal.

A bajnokság első napja a 25-30 csomós szélben futam nélkül telt el, mivel az előírások szerint 25 csomó felett nem indítható verseny. A második nap megrendezett 4 futam után már az élen volt a Principessa Yacht Club lobogója alatt vitorlázó egység: egy futamgyőzelem mellett kiegyensúlyozott vitorlázás jellemezte a csapatot.

X-35 bajnokság 2012

A legjobbak is hibázhatnak, az utolsó futamban nem úgy jött ki a lépés, ahogy tervezték a fiúk; a jó rajtot követően egy szélforduló hatására a pálya rossz oldalán találta magát a Doxy legénysége, ahonnan csak a 4. helyre tudtak felkapaszkodni az első bójáig, de a célig már nem sikerült feljebb lépni. A két fő ellenfél (a Westport és a Pyxis) azonban az első két helyen volt, s pozíciójukat meg is őrizték a rövidített befutóig.

Így a bajnoki cím elúszhatott volna, azonban a rendező jelentős hibákat vétett az utolsó futam során, ezért jogorvoslati kérelmet nyújtott be a csapat, amit a zsűri elfogadott.

Így az utolsó futamra minden versenyző hajó átlagpontot kapott, ami azt is jelentette, hogy a végső sorrend első helyére a Principessa Yacht Club csapat került.

(Érdemes megemlíteni még, hogy a bajnok egység négy tagja idén tavasszal részt vett a felsőörsi Rauschenberger Vitorlásversenyző-képző Akadémia kurzusán.)

A flottabajnok csapat:

- Szaxon Róbert

- Filó Mihály

- Tóth Ákos

- Fellegi Béla

- Pénzes Botond

- Tóth Mátyás

- Rauschenberger Miklós

Eredmény:

X-35 Bajnokság 2012-2

INFO: Principessa Yacht Club

FOTO: Jankó Virág