EKSÖN – Akciófilm-forgatás a Pünkösdi Regattán

Két legyet egy csapásra! – gondolta a Principessa csapata, amikor a Pünkösdi Regatta elsőségének megszerzését és egy újabb film forgatását tervezte a hosszúhétvégére. Azt már tudják, hogy a Raffica gyorsabb volt és jobb taktikát is választottak a második futamon – ezért teljes joggal rászolgáltak a Principessaról érkező gratulációkra. Hamarosan azonban újra kiderül, hogy filmben továbbra is élmenő a Hercegnő.

Pünkösdi Regatta 1Mintha csak egy rossz álom lett volna ez a hétvége – akár ezt is sugallhatja a most forgatott akciófilm. A Horányi-Névi András és Pénzes Botond ötletén alapuló rövidfilm az álom és a valóság határmezsgyéjén forog, szereplői a Principessa legényei, mások mellett a hol megfagyó, hol felgyorsuló idő, az amerikai tengerészgyalogság elitalakulata számára fejlesztett tréningeszköz, kötelek, krómon csillanó fény, a szél és a víz.

A filmforgatásnál három kamerának kellett egyszerre dolgoznia, hogy a Pünkösdi Regatta 2forgatókönyv szerint elvárt dinamikus mozgásokat, szokatlan perspektívákat képes legyen rögzíteni a technika. A fejkamera és egy trapézmellényre rögzített HD egység mellett a hajón utazó Horányi-Névi András kézi kamerákat is használt, ezúttal operatőrként.

Pünkösdi Regatta 3A film – építve a 2011-ben készült imázsfilmre – célja, hogy bemutassa a nagyközönség számára a vitorlázás fantasztikus dimenzióit, s e mellett az emberi együttműködés nagyszerűségét és szépségét is megmutassa a legénység munkáján keresztül.Pünkösdi Regatta 4

Idén így a Szentkirályi reklámfilmje mellett saját produkcióval is jelentkezik a képernyőkön a Principessa.

A Principessa forgatási tapasztalataira építve zajlanak az filmezés előkészületei a Principessa Yacht Club menedzsment-támogatásával versenyző „kistesó”, a Gemini körül (Ventillo 28-as katamarán). A Gemini kapcsán is komoly kihívás a sebesség dimenzió (a Pünkösdi Regattán bizonyította a hajó és legénysége, hogy leggyorsabbak között kell számon tartani), de a stáb szerint képes lesz a film visszaadni a vízen-rohanás élményét.