Ezüstösen csillogó ORC!

Miután az alacsony vízállás fogságba ejtette a parton várakozó Hercegnőt, a legénység újabb hódításra vállalkozott egy X35-ös fedélzetén. Az először megrendezett ORC Bajnokságról ezüstéremmel távoztak a Principessa legényei.

Az új versenyrendszerben Magyarországon először állt rajthoz a 14 egység. A szeptember 11-14-e között megrendezett Bajnokságon igyekeztek bizonyítani, úgy mint máskor – elsősorban maguknak. Ezúttal azonban új bizonyítási feladat is akadt. Lehetséges-e a B25-ösöknek vagy a Rebelleknek harcba szállniuk a Nau370-esekkel vagy éppen egy X99-essel úgy, hogy a technikai különbségek ellenére mégiscsak a vitorlázás tudománya legyen a meghatározó elem a végeredmény kialakulásában? A befejező, ötödik futam végére megszületett a válasz: igen!

ORC Bajnokság 2012

A bajnoki címet az egyedi építésű klasszikus 30-assal, a Manökennel szerezte meg Gömbös Lóránd kormányos.

Az ezüstérmes csapat gerincét a Principessa legények alkották; az X35-ös Westportot ezúttal is Bednár Tibor kormányozta.

Az egy futamgyőzelmet és három második. valamint egy harmadik helyezést (amely a dobogó második fokához volt elegendő) megszerző egység Principessa-légiós tagjai voltak: Nagy Gábor, Oroszlán Gábor, Pénzes Botond, Rauschenberger Miklós, Wéber László

ORC Bajnokság 2012

A bronzérmet egy NAu370-es szerezte meg, az INFINITI, Soponyai Géza kormányzásával.

INFO: Principessa Yacht Club

FOTO: Jankó Virág

Eredmények: hunsail.hu