Ha nem jön, mi elmegyünk a tavaszért! – Szezonnyitó versenyre indul a Principessa Sailing Team

Még ezekben a napokban is hó fedi a Principessát, a sekély part menti részek jéghártyásak. A tél rabságából egyféleképpen lehet most szabadulni: irány az Adria. Április 5-étől Rogoznyicában kezdi meg a csapat az idei versenyszezont a VII. Adria.-Aranysekli Kupán.

Aranysekli Beharangozó

A terveknek megfelelően idei első szereplését a tengeren kezdi a csapat. Az Aranysekli szervezőivel történt egyeztetés eredményeként a Dufour 385-ösöket felvonultató osztályban indul a gondosan összeállított crew.

Rauschenberger Miklós kormányosként és skippeként jegyzi a csapatot, amiben helyet kapott Milbich András, Nagy Rozsda Attila, Sárközy András, Major Zoltán, Wéber László és vendégversenyzőként dr. Bogdán Gergely, aki már többször is részt vett az Aranyseklin.

Aranysekli Beharangozó

A korábbi éveknek megfelelően a versenypálya a Rogoznica – Hvar – Korčula – Vis – Šolta – Rogoznica vonalon helyezkedik el. Az egy hetes versenyen 5 futamot bonyolítanak le a rendezők, ezek közül a leghosszabb legalább 22-24 óra időtartamban tervezhető. A nyílt tengeri vitorlázás mellett a Dalmát szigetvilág közötti navigációban is jócskán lehet része a versenyző csapatoknak. A korábbi évek bajnokai is jelen lesznek, így várhatóan kiélezett küzdelem folyik az elsőségért.

Terveink szerint folyamatosan tudósítunk az eseményekről.

INFO: PYC

FOTO: Aranysekli