Hamis szalag: az idei első győzelmünk története

Hétvégén került megrendezésre az idei Hamis szalag, melyen csapatunk elsőként teljesítette a Balatonfüred-Balatonaliga-Siófok-Tihany távot, így megszereztük az első abszolút győzelmünket.

A szombati napunkat szereléssel töltöttük, így a hajó már közel 100%-os formában várja a rendkívül gyorsan közeledő Kékszalagot. Vasárnap kora reggel indultunk neki a Siófok-Balatonfüred távnak, hogy a fél tízes rajt előtt még legyen idő bemelegíteni, összerázódni. Érkezésünkkor az első él kötél elszakadt, ez 15 perc szerelést igényelt, így sajnos kicsit kapkodva értünk a rajtvonalra, ennek köszönhetően nem sikerült pontos időt vennünk a rajthoz. A kissé “biztonságira” sikerült start után kellett pár perc, hogy rendezzük sorainkat. Aligáig genakkereztünk, halzolgattunk, és nagyban kerestük a bóját, amit érkezésünk előtt nem sokkal rakott le a rendező. Nagyjából ennyi idő kellett, hogy teljesen összeálljon a gépezet, a bójavételi manőver már hibátlan volt. Innentől egy hosszú kreuz vette kezdetét, először Siófokig, majd tovább Tihany felé, a befutóig.

Az egész versenyt edzésnek fogtuk fel, tekintve, hogy rajtunk kívül csak klasszikus hajók indultak, végül a folyamatosan gyengülő szélben két és fél óra alatt teljesítettük a távot, körülbelül 40 perccel megelőzve a másodikként befutó Sirocco-t. Nem azért könyveljük el sikernek ezt a versenyt, mert nálunk lassabb hajókat sikerült magunk mögé utasítani, hanem azért, mert tisztességesen, nagyobb hibák nélkül, magabiztosan körbementünk a keleti medencében.

A célbaérés után pihentünk egy keveset, majd még edzettünk néhány órát, így délután 4-kor kissé fáradtan kötöttünk ki Siófokon. Tartalmas, gyönyörű szép nap volt.

FOTO: Káldori Dániel