Ketten a tizennégyből – Principessa az egyszemélyes Balaton-kerülő versenyen

Ami lehetetlennek látszik, mégsem az; Maugli (Sárközy András) és Oripeti (Oroszlán Péter) a Hercegnőt is képviselve részt vesznek a Fa Nándor által alapított és szervezett, a hétvégén rajtoló TBS Nagydíjon. A Principessa Yacht Club színeiben külön-külön indulva, egymással is versenyezve kerülik meg a Balatont a No Name és a Viper American Crew fedélzetén.
TBS 2012 - MaugliSzeptember 28-án rajtol az extrémnek is nevezhető verseny, amin a 30 különleges felkészültségű induló között rajthoz áll maga a versenyalapító, de ott küzd majd Litkey Farkas is a mezőnyben. Maugli egy 8MOD-t kormányozva második alkalommal vesz részt a legnehezebb egyszemélyes tókerülőn (tavaly még Ő kormányozta a Viper-t). Oripeti első alkalommal vesz részt a küzdelemben, ő is egy 8MOD kormányához ül a hétvégén, mégpedig a szintén Principessa Sailing Team tag, Varga “Joe” Zsolt hajójában. Maugli az elmúlt hetekben szinte minden idejét a felkészülésnek szentelte (kis kihagyást jelentett az F18-as bajnokság, ahol a kéttestűekmezőnyében a 7. helyen végzett Szőke Mártonnal az oldalán), így alaposan megismerhette a hajót, amit Erdős Bálint bocsátott rendelkezésére. Az edzéseken tapasztaltak alapján reális célnak tűnik a verseny vándordíjának megszerzése, amit Fináczy György (korábbi „egykezes” tókerülő bajnok) ajánlott fel, s a leggyorsabb 8MOD kormányosa nyerheti el. Oripeti debütálásáról csapat– és ezúttal vetélytársa igazi úriemberként így nyilatkozik: „Tudása és kitartása alapján kemény ellenfél, esélyes lehet.”

TBS 2012 - OriPeti

Ahogy a teljes mezőny, úgy mindkét fiú jeladót is visz magával a Vodafone jóvoltából, így folyamatosan követhető lesz a Principessa kettes fogatának versenyszereplése a szolovitorlazas.hu oldalon.

TBS 2012 - Maugli

TBS 2012 - OriPetiA befutót – és egy alapos alvást, meg a reményeink szerinti bajnokok reggelijét – követően Maugli és Oripeti részletesen beszámolnak a maratoni verseny- és az annak következtében kialakuló esetleges pszichedelikus élményeikről.

INFO: Principessa Yacht Club

FOTO: Cserta Gábor, Varga Zsolt