Mauglié a Fináczy György Vándordíj – bravúros eredmények a Principessa színeiben

Mintegy 20 óra kellett ahhoz, hogy a szólóvitorlázók versenyén célba érjenek a Principessa legényei. A végül 32 indulóval elrajtolt mezőnyben Oroszlán Péter a 9., míg Sárközy András a 6. helyen végzett, aki ezzel kiérdemelte az idén első alkalommal megszerezhető Vándorkupát is.

TBS 2012Fej-fej melletti küzdelmet hozott ez a rendkívüli verseny, amiben szinte az utolsó mérföldekig nem dőlt el a helyezések sorsa. Litkey Farkas volt ismét a kivétel, aki a rajtnál az élre tört, majd folyamatosan növelte előnyét és elsőként ért célba.

A 3. és a 6. hely között mindössze 27 percnyi volt a „távolság”, ez is jól mutatja; az utolsó percig kiélezett küzdelem zajlott. A Principessa legények klasszisát igazolja, hogy Fa Nándor alig 5 perccel korábban ért célba egy technológiai értelemben gyorsabb hajóval, mint Maugli a 8MOD-val. Oripeti is remekelt, a balatongyöröki jelet még az előkelő abszolút 4. helyen vette, sajnos azonban az éjszakai taktikája nem vált be, de teljesítménye így is büszkeségre ad okot, hiszen élete első TBS Nagydíján a 8MOD-ok között a 3. helyen végzett és maga mögé utasította a gyorsabb járású X-treme 25-ösöket, Melgeseket és Elliotokat.

TBS 2012

A fantasztikus eredményhez vezető út kulisszatitkaiba hamarosan a két Principessa legény enged betekintést személyes beszámolóikon keresztül.

TBS 2012INFO: Principessa Yacht Club
FOTO: Cserta Gábor