Principessa sikerek az évadnyitó One Design Trophy-n

Április 27-28 között került megrendezésre Balatonkenesén az idei első One Desing Trophy, melyet a Peugeot támogatott. A Principessa Libera program mellett legényeink ezen a versenysorozaton is részt vesznek, az első fordulóban három hajóosztályban is képviselték a Hercegnőt, méghozzá komoly eredményekkel.

2013 One Desing Trophy Kenese J24A hétvégén 10-22 csomó közötti délnyugati szélben mérkőzött meg Asso, X35, 8mOD, Elliott 770, J24, Nautic, S22, és SR osztályokban a közel 300 versenyző.
A j24-es flotta 10 hajót számláló mezőnyében kimagasló teljesítményt nyújtott Litkey 2013 One Desing Trophy Kenese J24Farkas, aki az idei EB-re készülve az egész telet Olaszországban felkészüléssel töltötte – meg is látszott a teljesítményén, minden futamot megnyert csapatával, amin elindult. A Principessa Sailing Team tagjait is felsorakoztató mezőnyben a Garfield, Rozsda kormányzásával a harmadik helyet szerezte meg, a betegsége miatt távol maradó Maugli hiányát is megemlegetve. A hetedik helyen befutó Dr Jekyll fedélzetén Dumbó biztosította a Principessa jelenlétet. Az első tavaszi regatta remek hangulatban zajlott. Szombat délután a támogatóknak köszönhetően tesztvezetéssel, közös vacsorával, illetve a 2012-es évi OD Trophy összetett díjainak kiosztásával telt.

2013 One Desing Trophy Kenese 8MOD

8MOD osztályban szintén letették a névjegyüket a Principessások, az American Crew fedélzetén 2013 One Desing Trophy Kenese 8MODötből négyen is szokták szelni a habokat a Hercegnővel. Az Oroszlánokon kívül még Major Zoli, és Tisóczki Tisó vitorlázott a hajón, előbbi idén avanzsálódott fix bowmanné, utóbbi pedig Varga Joe-t helyettesítette. Az egység rendkívül kiegyensúlyozott szerepléssel, csak dobogós helyezéseket szerezve érte el a harmadik helyet, a versenyt a tavalyi bajnok, Pfeninberger András, és csapata nyerte meg. Olykor nagyon szoros csatékat vívott a 9 nevezett hajó, volt, hogy métereken belül futott be 3-4 hajó.

A harmadik hajóosztály az X35 volt, ahol Mikulás, és Pénzes Boti csapata sajnos a tél elhúzódása miatt csak egy 2013-ODT1-X352013-ODT1-X35megnyert tengeri versennyel a háta mögött érkezett, a Balatonon nem tudtak előtte edzeni.Valószínűleg más is így lehetett ezzel, mert a 8 balatoni hajóból csak három indult el, azonban ez a három egység a Bajnoki dobogóra legesélyesebb három csapat volt. A tavalyi sorozatban megszerzett első helyük után bennmaradhatott a kezükben a rutin, mert öt futamból négyet simán megnyerve sikerült győzedelmeskedniük DOXY nevű hajójukkal, ezzel kifejezetten jó kezdőlendületet adva az idei szezonnak.

INFO: PYC
FOTO: Leiner András
Eredmények: marinaport.hu