Pünkösdi tréning

A múltheti bemelegítés után eljött végre az első olyan hétvége, amikor már csak a vitorlázáson volt a hangsúly.

A szombati edzést már korábban lefújtuk, mert igen cudar időt jósoltak arra a napra. Vasárnap reggel még pár órát szereltük a hajót, majd kora délután végre kihajóztunk. Nagyon hasznos órákat töltöttünk a vizen, a szél 0 és 15 csomó között változott, így a legtöbb orrvitorlánkat kipróbálhattuk.
Másnap, hétfőn reggel, a rossz időjárási viszonyok miatt, csapatépítő jelleggel, közös lángosozással indítottuk a napot (a tulajdonos, Németh Péter családjának jóvoltából), majd miután mindenki jól lakott, és az idő is javult némileg, kihajóztunk. Átlag 15 csomós szélben a manővereket gyakoroltuk, a fordulókra, halzokra, genakker fel-le húzásokra koncemtrálva. Ismét nagyon jót vitorláztunk, az edzés végére már “száraz kerettel” abszolváltuk a fontosabb manővereket

Nagyon tanulságos hétvégén vagyunk túl, és bár sok munka vár még ránk, elégedettek vagyunk és érezzük, hogy a csapat napról napra otthonosabban mozog a hajón, egyre összeszokottabban, fegyelmezettebben hajtjuk végre a manővereket. A vasárnapi edzésen készült fotókból láthattok itt egy kis összeállítást.


FOTO: Tóth Nóra