Sorry, Sorry, Sorry, avagy szösszenetek az Aranysekli Adria Kupa életéből

Ez a cikk nem jött volna létre, ha a verseny előtti kormányos értekezleten nem hangzanak el az alábbi gondolatok:

 • „itt mindenki a hajózás királya
 • bátor hős mind a 160 nevezett hajós
 • a balatoni vitorlázók fikák
 • a rendezési mutatvány hibátlan – erre csak ez a szervező maga képes Magyarországon
 • az indulók a magyar vitorlázás krémje, a többi kutya, egy senki
 • december 19 a királyság napja – ekkor készült el az Aranysekli kiírása
 • a versenyző gárda képviseli a hazai GDP meghatározó részét
 • közép európai tengeri hatalom vagyunk, éjjeli futama senkinek nincs
 • beléptünk az ajtón – az ajtó neve: TENGER
 • itt a TOP 160, a HIBÁTLAN MAGYAR
 • ha szerelmünk a hajó, nem fog meghibásodni alattunk”

Aranysekli Adria Kupa 2013

Aranysekli Adria Kupa 2013Csapatunk tagjai között többen vettek már részt Aranysekli Adria kupán, és akad olyan is, aki eddig minden regattán tiszteletét tette. Így elmondható, hogy rajongásunk és elkötelezettségünk a vitorlázás eme formája és szervezője iránt töretlen, gondolatainkat a jó és építő szándék vezeti, még ha olykor ironikusnak is tűnk a megfogalmazás.

Az első napon még kissé viccesen vettük tudomásul, amikor a tartalék rendező hajó technikai problémái miatt közel 20Aranysekli Adria Kupa 2013 csomós szélben halasztással kezdődött a regatta. Majd a rajt ceremónia kapcsán került kissé ellentmondásos helyzetbe a rendezés. Nem volt egyértelmű iránymutatás sem a versenykiírásban, sem a rajt előtti VHF kommunikációban arra vonatkozólag, hogy 5 vagy 10 perces lesz az eljárás. Ám még ezt is lehetett tetézni azzal, hogy a rendezés a rajt után közölte a versenyzőkkel, hogy a kiírás szerinti „vagy sziget, vagy piros jel” költői vonulatból végül a piros jel került ki győztesen. Ha valaki azt gondolná, hogy ezek után már nem érhette inger a kormányosok agytekervényeit – nos, hát bizony téved. A közel egy napos laza 40 mérföldes táv vége felé – annak ellenére, hogy pályarövidítés nem volt, és ez VHF által megerősítésre kerül, – valahogy mégis befutott a mezőny a kettővel korábbi jelnél. Nem volt ez rossz a döntés, különös tekintettel a lemaradókra, de a mikéntjén azért van még mit fejleszteni, ahogy a rajteljárásban is akad csiszolni való. Aranysekli Adria Kupa 2013Természetesen ezek az apró események a verseny hangulatára nem voltak hatással, ez esti drink és vacsi főző verseny tovább építette a nemzetek közötti baráti vonalat. A már nyugovóra térőket egy éjszakai személyesen átadott rendezői utasítás riasztotta fel édes álmából: „Aranysekli! Aranysekli! Aranyseki! Kormányos értekezlet reggel 8.30. Azonnal igazold vissza!” szép álmokat…

 

És persze eljött a reggel – ami nem a 8.30-as, hanem a 9.00-és kormányosi értekezlettel vette kezdetét – az esti már Aranysekli Adria Kupa 2013bemutatott vidám hangulatban. Majd a már megszokott halasztással induló vízi aktivitás követte a hétfő reggeli eseményeket – ami a szikrázó napsütésben és majd húsz fokos melegben kellemes rajt előtti relaxálásra biztosított lehetőséget. A rajt végül a második próbálkozásra lett sikeres – hiszen az első körben a rendezés általános visszahívást rendelt el. Talán ez a tény, talán az esti pörgés okozta azt az izgalmat, melynek következtében hat hajó is kora rajtos volt a mezőnyből. Avatott versenyzői fül számára szokatlan alkudozás következett a VHF 8-as csatornán arról, ki is volt kint, és ki nem. Majd miután a vétkesek zöme visszatért a rajtvonalra, a zsűri határozott „sorry, sorry, sorry” gondolatsorral zárta a kétes értékű gyakorlatot.

Aranysekli Adria Kupa 2013

Így szórakozik a TOP 160 az Adrián.

Ez az Aranysekli!

Ez az Aranyekili!

Ez az Aranysekli!

INFO: PYC
FOTO: PYC