Szezonkezdés hazai vizeken

A késlekedő tavasz okán is a Principessa csapata az idei versenyévadot a tengeren kezdte, erről korábbi tudósításainkban részletesen beszámoltunk. Az időjárás most sem olyan, mint a megszokott, de nem lehetett tovább várni: a Principessa legények vízre szálltak az elmúlt hétvégéken zajló regattákon. A siker most sem maradhatott el.

A Principessa átalakítási munkálatai még nem fejeződtek be (idén a trapézos üzemmód nem használható, így a Flaar Műhely közreműködésével zajlik a megfelelő kondíciók kialakítása), ezért a Principessa legényei több fedélzeten is megjelentek a legutóbbi versenyeken.

A Pünkösdi Regattán a legfényesebb sikert a Code 8-as kormányánál ülő Sárközy András aratta a YS I/1-ben. Maugli bőszen készül az egykezes megmérettetésekre, s láthatóan nagyon jó úton halad – igaz, ezúttal három mancsaft is segítette a nagyszerű eredmény elérésében.2013 Pünkösdi Regatta - Maugli és csapata
A következő hétvége sem telt eredménytelenül, hiszen az Osjecko Pivo fedőnév alatt zajlott OD Trophyn több kiváló teljesítményt is láthattunk a fiúktól. A majdnem tisztán Principessa legényekkel vitorlázó Viper American Crew aranyérmes lett a 8MOD osztályban, Oroszlán Péter kormányzásával.2013-LVE-ODT-8mod

A J24 osztályban Nagy Rozsda Attila kormányzásával a második helyen zárt a Garfield és a női legénységgel kiegészült csapat.

2013-LVE-ODT-j24

Milbich András, csapatunk oszlopos tagja a Melges 24 osztályban gyarapította aranyérmeinek számát a Seiran fedélzetén.

2013-LVE-ODT-melges

Az edzésmunka sikerfaktor-részére erősen koncentráltak a fiúk ezeken a versenyeken, már csak a többit kell hozzárakni, és szárnyalhat a Hercegnő is.

Eredmények: Pünkösdi Regatta, LVE ODT
INFO:
PYC
FOTO: Goda Szilárd, Antal Gábor