Ügyvédkupa újratöltve – címvédéssel és hagyományápolással

2013. július 13-14-én ismét találkát adott egymásnak a dr. Kamocsay-Berta Eszter vezette ügyvédcsapat (dr. Csengery Levente és dr. Gálik Gabriella ügyvédek részvételével) és a Principessa legénysége Aligán. Ha a név nem is, de a múlt évi közös siker kötelez, ezért a címvédést tűzte ki az Ügyvéd Kupára ismét összeállt kiváló csapat. A hétvége mindhárom futamán elsőként ért célba az egység.

A győztesek visszatérésének egyetlen oka lehet, az pedig nem más, mint egy újabb győzelem. A helytálló kijelentéssel azonosuló Kamocsay-Berta Ügyvédi Iroda és Társai-Principessa versenycsapat remek kihívókkal mérhette össze tudását az erősszeles hétvégén. Korábbi bajnokok és trónkövetelők egyaránt rajthoz álltak a VIII. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj kétnapos versenyén.

Nem csak a szél, hanem a viszonylagosan rövid pályákat kitűző rendezők is gondoskodtak róla, hogy izgalmas és munkás futamok tegyék próbára a versenyzőket. Az idei évben a Principessa trapéz nélkül versenyez, ezért egészen más műveleteket kell a csapatnak elvégeznie, mint az előző évben. A hajó sebessége ebben az üzemmódban kisebb, bár így is 16 csomó feletti tempót ért el a jól kifújt északnyugatiban. Ezért idén sem volt hiábavaló a versenyt megelőző napon tartott közös edzés; szombatra a csapat versenyképes állapotba került.

A rövidített túraversenyen megnyugtató előnnyel szerezte meg a Principessa az abszolút elsőséget, YS I. kategóriában is dobogós helyezést elérve. Így hát a vándorserleg visszakerült előző évi gazdájához, ahol ismét ékes dísze lesz a trófea az ügyvédi irodának egy újabb évig.

A vasárnapi pályafutamok már csak jutalomjátékként szerepeltek a csapat programjában, ennek ellenére az eltökéltség mit sem változott a korábbiakhoz képest. Előző nap még további két “rohanógép” is versenyben volt, de vasárnapra – mondhatni hagyományosan – csak a Kamocsay-Berta Ügyvédi Iroda vállalta a kihívást. Az egy kilométer hosszú pálya, a 20 csomó feletti szél, valamint a 30-40 hajó közötti szűk manőverezési kényszer együtt valóban akrobatikus mutatványokra készteti a gyorsabb hajókat és legénységüket. Érthető, ha ez a küldetés csak keveseket mozgat meg, ahogy az is; Kamocsay-Berta Eszter csapatát és a Principessa legénységét nem tántorítják el ezek a körülmények.

Az elszántság és a felkészültség ezúttal is eredményt hozott, mindkét futamot megnyerte az egység.

A klasszisokra jellemző teljesítményt nem csak az eredmény igazolja, hanem a csapat iránt mutatkozó érdeklődés is. Michelisz Norbert, a WTCC privát világbajnoka, egy kör (rohanás) erejéig tiszteletét tette a hajón vasárnap, s elismerését kifejezve azzal búcsúzott: ez nagyon kemény dolog, így ő inkább marad a volán mögött.

 

INFO: PYC
FOTO: PYC