Történelem 2011-2012

 

2011 – 2012

Támogatóik segítségével – Birdland, Vodafone, Balatonfüred Város önkormányzata, North Sails – a fiatalokfokozatosan ismerték meg saját maguk és a hajó határait. Az új dimenzió megismerése és behajózása 2010-ig tartott, a 2011-es szezon már a magyar vitorlázás csúcsteljesítményeiről szólt a Principessa legénysége számára. Ekkorra már neves és legendás vitorlázók is csatlakoztak a csapathoz, hiszen a csúcstechnika, a sebesség és a fiatalabb nemzedék kiugró tehetsége sokakat tűzbe hoz.

 

A sikerekkel együtt érkeztek a nagyobb elvárások a rajongók és a támogatók részéről egyaránt. A Principessa és legénysége Magyarország egyik leggyorsabb, legjobban szervezett, kiemelkedő sportteljesítményekre képes egységeként csak a professzionális működés révén képes a fejlődésre. Ráadásul a többéves megfeszített munka eredményeként egyfajta márkává vált a Principessa – nem csupán a magyar vitorlázók, hanem a Balaton, a balatoni települések számára. Egyesek szerint a hajó a Balaton-brand egyik meghatározó márkaelemévé vált a 2012-es évre.

 

Ezért a csapattagok részvételére alapozva önálló klubként és szervezetként létrejött a Principessa Yacht Club, amely mindenre kiterjedően végzi a hajó és legénység (Principessa Sailing Team) menedzselését a Magyar Vitorlás Szövetség teljes jogú tagjaként.

2012-es névadószponzorunkkal, a Szentkirályi Ásványvíz Kft-vel közösen vittük végig a csapat eddigi életének legsikeresebb szezonját, s nyertük el a „Balaton leggyorsabb egytestű hajója”címet.

 

A Principessán a vezetés élménye vált a meghatározó tapasztalattá!

 

2011 Nautica Nagydíj – Balatoni Évadnyitó Vitorlásverseny, Abszolút kategória 1. hely

•           2011 Mihálkovics Kupa, Abszolút kategória 1. hely

•           2011 Pünkösdi Regatta, Abszolút kategória 1. hely

•           2012 Tolnay Kálmán Emlékverseny, Abszolút kategória 1. hely

•           2012 Balatoni Évadnyitó, Egytestű kategória 1. hely

•           2012 Balaton Fehérszalagja, Abszolút kategória 1. hely

•           2012 Kékszalag, Egytestű kategória 1. hely

•           2012 Ügyvéd Kupa, Abszolút kategória 1. hely

 


 

<<< 2010.